2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Vecsés, a ferihegyi fapados parkoló paradicsom

Vecsés, a ferihegyi fapados parkoló paradicsom

2017. Július 05.

Budapest agglomerációjában található egy kis város, amely alig több mint 36 km2 és csupán körülbelül húszezren lakják, mégis egyaránt kiemelkedő szerepet tölt be az ország és a főváros életében. Bár a magyarok és a világ főképpen híres káposztájáról ismerik a várost, van egy másik fontos funkciója is: megkönnyíti a repülővel utazók életét. Mutatjuk hogyan.

Vecsés fekvése közlekedési szempontból rendkívül előnyös, hiszen akár közúton, akár vasúton vagy repülővel is könnyedén megközelíthető. Területén halad át az M0-ás autópályához közvetlenül csatlakozó 4. sz. főút, érinti a Budapest - Cegléd - Szolnok vasútvonal és a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér egy része is itt helyezkedik el. Nem csoda tehát, hogy a lakosság felismerte a kedvező fekvés nyújtotta lehetőségeket és tudatosan aknázza ki azokat. Mivel innen körülbelül 5 perc alatt elérhető a reptér terminálja, több helyi vállalkozás is a reptéri parkolásra szakosodott.

Ezek a cégek egyrészt jelentősen megkönnyítik azoknak az utasoknak az életét, akik úgy döntenek, hogy tömegközlekedés helyett saját autóval szeretnék megközelíteni Ferihegyet a repülés előtt, majd mikor hazatérnek akkor azzal is távoznának. Másrészről ezek a helyi parkoló társaságok segítenek az elmúlt években megnövekedett repülési kedv következtében emelkedő utaslétszám igényeinek kielégítésében és nem utolsó sorban pedig közrejátszanak a sokáig elszállt reptéri parkolási díjak lejjebb szorításában is.

A városban található 3-5 legnagyobb parkolással foglalkozó vállalkozás kínálatát összehasonlítva elmondható, hogy az utasok kényelmét az online foglalási rendszeren és a parkolótól a terminálig közlekedő transzferbuszokon kívül számos extra szolgáltatás is biztosítja, mint például a poggyász fóliázás vagy a bőröndök mérlegelése. 
Az árakat tekintve Vecsés abszolút megfizethető. A 0-24 órában kamerával megfigyelt, elkerített szabadtéri parkolók árai egy 2017-es első negyedéves alkalmi összehasonlítás során egy napra lebontva így alakultak:
  • Parkoló Pláza: 2300 Ft
  • Union Ferihegy Parkoló: 2500 Ft
  • Csendes Parkoló: 2700 Ft
  • Ferihegy Airport Parking: 3000 Ft
A vecsési parkoló társaságok közül néhány maximális biztonságot nyújtó, az időjárás minden viszontagságától védő teremgarázs parkolóhelyeket is kínál. Itt a szolgáltatások árát összevetve már egy napra is jelentősebb különbségek mutatkoznak, a fent említett, random módon kiválasztott négy társaság portfólióját vizsgálva. 
  • Parkoló Pláza: 3000 Ft
  • Union Ferihegy Parkoló: nem rendelkezik teremgarázzsal
  • Csendes Parkoló: nem rendelkezik teremgarázzsal
  • Ferihegy Airport Parking: 4500 Ft
A vecsési parkolók között egyaránt vannak kisebbek, nagyobbak, amatőrök és több éve működő, megbízható, profi szolgáltatók is.

Legyen akár az ár, akár a biztonság a fő szempont, az utasok a széles választéknak köszönhetően biztosan találnak igényeiknek megfelelőt. Biztonság szempontjából a vecsési szolgáltatóknak nagy előnye a közvetlenül a reptér mellett található BUD Airport parkolóval szemben, hogy kisebb alapterületüknek köszönhetően jobban beláthatóak és ez lehetővé teszi az azonnali beavatkozást bármilyen felmerülő probléma esetén. Ráadásul a családias, emberbarát szolgáltatás mentes a bürokrácia útvesztőitől, így az a veszély sem fenyegeti az ügyfeleket, hogy például egy számláért irodáról irodára kelljen járkálni vagy hosszasan várakozni.

A Vecsésen kialakult parkolási szolgáltatás remek piaci reakció a fapados légitársaságok akciói következtében megnövekedett keresletre. Létezésük főképpen azoknak hatalmas áldás, akik vidékről szeretnének külföldre utazni olcsón, elkerülve a tömegközlekedés viszontagságait.