2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Problémamentes parkolás Ferihegy közelében – tippek üzleti utazóknak

Problémamentes parkolás Ferihegy közelében – tippek üzleti utazóknak

2017. Június 23.

Ha már a ’reptéri parkolás’ szavak hallatán is ráncolni kezded a homlokodat, mert egy zsúfolt óriásparkoló, a végtelenségbe nyúló bürokratikus folyamatok sora, valamint egy jó vastag pénztárca (hiánya) jelenik meg a lelki szemeid előtt, akkor olvass tovább, mert mutatunk egy másik opciót.

Aki gyakran utazik, az arra törekszik, hogy minél zökkenőmentesebb és gyorsabb legyen a repülés előtti és utáni pár óra. Az üzleti utakra rendszerint már hajnalban el kell indulni és sokszor csak késő este ér haza az ember, méghozzá meglehetősen fáradtan. Ilyenkor különösen kézenfekvő megoldásnak tűnik saját autóval elindulni, hiszen határozottan ez a legkényelmesebb. Sokan azonban féltik a kocsit, másokat pedig a magas parkolási árak vagy az időigényes ügyintézés riaszt vissza. 

Ingyen nem lehet megúszni

A hosszabb távon gondolkodók és az autójuk biztonságát kockáztatni nem kívánó, felelősségteljes tulajdonosok számára az nem opció, hogy az autót valahol a környéken, egy ingyenes helyen hagyják, még akkor sem, ha csupán néhány napról van szó. Egyrészt azért, mert az autólopás kis hazánkban sajnos nem ismeretlen fogalom, másrészt pedig a szeszélyes időjárási körülményeknek sem szívesen tesszük ki a járgányt. Arról nem is beszélve, hogy ha pár megállónyira parkolunk a reptértől, akkor az még mindig kérdés, hogy hogyan jutunk el a terminálig, hiszen a korai és késői időpontok behatárolják a tömegközlekedési lehetőségeket. Mivel a legtöbb üzleti utazás egyébként is feszes tempójú és stresszes, ilyenkor az ember háta közepére se hiányzik az, hogy még valamire plusz időt és energiát kelljen áldozni. 

Nem mindegy, hogy mennyit fizetünk

Ha teljesen ingyen nem is lehet megúszni, azért van olyan opció, amely gazdaságos megoldást jelenthet. Ferihegytől mindössze 3 km-re található a Parkoló Pláza, ahol megfizethető áron, biztonságban hagyhatjuk az autónkat. Két lehetőség közül is választhatunk, ha a szabadtéri parkolóhelyek egyike mellett döntünk, akkor egy nap például csak 2300 Forintba kerül. Amennyiben különösen fontos számunkra az autónk megkímélése, parkolhatunk fedett helyen is, melyért csupán néhány száz Forinttal kell többet fizetnünk. Kifejezetten előnyös a későn hazatérőknek, hogy az éjfél és hajnali három között beérkező járatok utasai számára nem kerül számlázásra az adott nap díja.

Teljes biztonságban hagyhatjuk az autót

Bármelyiket is választjuk a fentebb említett lehetőségek közül, mindkét esetben kamerával megfigyelt és biztonsági szolgálattal őrzött parkolóról van szó.  Az is megnyugtató, hogy a relatíve kis alapterületnek köszönhetően probléma esetén gyors beavatkozásra van lehetőség.

Rengeteg időt spórolhatunk

Foglalni egy online rendszeren keresztül is lehet, egyszerűen és gyorsan. A bürokratikus ügyintézést, például a számla után való rohangálást is ki lehet küszöbölni, mert a Parkoló Plázában állandó személyzet áll rendelkezésre. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a kézipoggyászunk a megengedett súlykorláton belül van, akkor ingyenesen lemérethetjük, és amennyiben úgy alakul, hogy mégis fel kell adnunk, kedvező áron fóliáztathatjuk is a helyszínen.  

Csak az utazás céljával kell foglalkoznunk

A parkolást követően és a hazaérkezésünkkor is egy transzferbusz szállít minket az autóig és vissza, így rossz idő esetén sem kell aggódnunk a megjelenésünk miatt. Teljes energiával koncentrálhatunk arra, amiért elindultunk, hiszen a személyzet gondos hozzáállásával az olyan apró stressz forrásokat is kiküszöböli, hogy azon aggódjunk, mi történik, ha lehúzva marad az ablak, vagy ha égve felejtjük a fényszórót. Ha igényt tartunk rá, akár a slusszkulcsot is betehetjük egy széfbe, hogy a nagy kapkodásban véletlenül se veszíthessük el.