2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Reptéri parkolás: mi alapján válasszunk parkolót?

Reptéri parkolás: mi alapján válasszunk parkolót?

2017. Május 24.

Mivel Ferihegyet tömegközlekedéssel igencsak nehézkes megközelíteni, egyre többen döntenek úgy, hogy utazásuk előtt és után saját autójukat veszik igénybe, megkímélve magukat egy sor felesleges idegességtől és kényelmetlenségtől. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hol hagyjuk a kocsit, míg mi nyaralunk. Mutatjuk, mi az az 5 dolog, amit mindenképpen érdemes átgondolni, mikor parkolót választunk. 

Ne kelljen aggódni az itthon hagyott autó épsége miatt

A biztonság vitathatatlanul a legfontosabb szempont a parkolóhely kiválasztásakor, hiszen ki szeretne azon idegeskedni a tengerparton ücsörögve, hogy ott találja-e még az autóját ahol hagyta, illetve hogy egy-egy váratlanul jött jégeső vagy futball huligán csoport nem hagy-e maradandó nyomot rajta. Minden autó tulajdonos szeretné elkerülni az ilyen káreseményeket, így legjobb, ha az ingyenes szabadtéri parkolás helyett inkább keresünk egy megfizethető, kamerával megfigyelt és járőrszolgálattal védett helyet, ahol teljes nyugalommal hagyhatjuk ott a járművet. Biztonság szempontjából a kisebb területű parkolók előnyösebbek, mint a közvetlenül a reptér mellett található sok ezer négyzetméteres óriásparkoló, hiszen a probléma kisebb területen kamerákkal hamarabb kiszúrható, és cselekedni is egyszerűbben és gyorsabban lehet.

Ne a parkolással kapcsolatos intézkedéssel teljen az idő

A parkolóhely lefoglalása és keresgélése, valamint az onnantól a terminálig vezető út megtétele a nehéz csomagokkal és a gyerekekkel, a számla utáni rohangálás és a parkoló személyzetének kutatása mind-mind rengeteg időt elvesznek. Érdemes ezt az időt egyrészt minimalizálni, másrészt előre belekalkulálni a repülés előtti néhány órába. A parkolóhely lefoglalására semmiképpen sem szükséges sok időt pazarolni, hiszen ma már a legtöbb helyen ezt egy online rendszeren keresztül könnyedén és gyorsan megtehetjük. A Ferihegy környékén található kisebb, alternatív megoldást kínáló parkolók, például a Parkoló Pláza kerüli a bürokratikus megoldásokat, folyamatosan elérhető, segítőkész személyzet áll az ügyfelek rendelkezésre és a számla megszerzése is egyszerűen megy.

A szolgáltatások ár-érték arányának összevetése

Az ár alapvetően meghatározó a parkolóhely kiválasztásakor, hiszen ha hosszabb ideig vagyunk távol, akkor előfordulhat, hogy a parkolási költségek túl magasra rúgnak. Ezért az utazás előtt nem árt körültekintően utána nézni, hogy hol mennyit kell fizetni és hogy milyen szolgáltatást kapunk cserébe, mert így, akár több ezer forintot is megtakaríthatunk.

Az igénybe vehető kiegészítő szolgáltatások nyújtotta kényelem

A parkolást érdemes összekötni az egyéb tennivalókkal, mert rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg, ha a bőröndfóliázást és a mérlegelést is elintézzük egy kisebb, Ferihegy környéki parkolóban, hiszen így elkerülhetjük a hosszas sorban állást és a várakozást. A Parkoló Pláza a poggyászok mérését díjmentesen végzi, a csomagolás ára pedig körülbelül a harmada annak, amit közvetlenül a reptéren kell fizetni érte. Ha lemerül az akkumulátor, akkor itt ingyenesen bikázzák az autót, s így nem kell feleslegesen 5000 Ft-al gazdagítani a terminál előtt tanyázó a taxisokat sem.

A frusztráltság minimalizálása

Az utazás kezdete gyakran stresszes, hiszen rengeteg váratlan esemény adódhat, és ha az ember nem rutinos utazó, akkor könnyen előfordul, hogy kényelmetlenül érinti a nagy pörgés és idegenül érzi magát tennivalói során a bürokratikusan működő óriásgépezetben. A Liszt Ferenc Repülőtér környékén található kisebb parkolók családias légköre, a belátható terek és a segítőkész személyzet zökkenő mentesebbé teszi az ügyintézést, így sok felesleges apró bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha ezt a megoldást választjuk.