2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Mesés luxus és teljes kényelem repülés közben

Mesés luxus és teljes kényelem repülés közben

2016. Október 17.

A héten eljátszottunk a gondolattal, hogy elrepülünk valamerre. Kifejezetten egzotikus és exkluzív úti célra gondoltunk, mondjuk olyanra, mint Dubaj vagy Kuala Lumpur. Miközben utána jártunk, hogy jelenleg hogyan és mennyiért lehet eljutni ezekbe a távoli városokba, több meglepetés is ért minket, ma ezekről mesélünk.

 

Úgy döntöttünk, hogy kutatásunkat az Emirates honlapján kezdjük, mert rémlett, hogy ez a társaság tapasztalt az interkontinentális utazások lebonyolításában, meg azért is, mert hallottuk, hogy vannak kedvezményes ajánlataik. A honlapra érkezve először az árakat akartuk megismerni. Az első meglepetés az volt, hogy Economy osztályon foglalva már nem megfizethetetlen sem Dubaj, sem pedig Kuala Lumpur. Ha például egy hónap múlva szeretnénk elindulni és már most megvennénk a retúrjegyeket, akkor Dubajba 118.000 Ft-ért, Kuala Lumpurba pedig 136.000 Ft-ért juthatnánk el.

Akkor ismét elcsodálkoztunk, amikor realizáltuk, hogy ugyanez a Business osztályon mennyivel költségesebb lenne. Ugyanarra a novemberi időpontra keresve a jegyek ugyanis 668 illetve 800 ezer Ft-ba kerülnek. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy ugyanannál a légitársaságnál, ugyanarra az úti célra mi kerülhet durván félmillió forinttal többe? Mindenképpen ki akartuk deríteni a választ, így alaposabban is szemügyre vettük a honlapot. Felfedeztük, hogy az Emirates a Google Utcakép funkcióját ügyesen kihasználva betekintést enged az A380-800-as modelljének belsejébe, így virtuális sétára indultunk. Első benyomásra olyan az egész, mintha egy elegáns business hotelben járnánk: igényes berendezés, világos terek, hatalmas és hajszálvékony kijelzők.

Már az Economy osztály is bámulatos, minden üléshez beépített képernyők tartoznak (utána kerestünk, 13,3 inchesek). S hogy mire lehet őket használni? Például internetezésre, a fedélzeten van Wi-Fi. De lehet akár TV-t nézni vagy filmezni is, a fedélzeti szórakoztatórendszer ugyanis 2500 csatornát kínál utasainak. Ha valaki haza szeretne telefonálni vagy egy SMS-t akar küldeni a szeretteinek, természetesen ezt is könnyedén megteheti akár a mobiljáról, akár az ülésbe beépített telefonról. A Business osztály utasai számára valóban egy élményt jelenthet már önmagában a repülés is, nem hiába lett díjnyertes a légitársaság Business kabinja. A kis fülkék ággyá alakítható ülései, a saját minibár és a közvetlen folyosó hozzáférés sokat javíthat az utasok komfortérzetén, akik a hosszabb utazások során egy exkluzív fedélzeti bárban is fogyaszthatnak és élhetnek társasági életet. És igen, ezt még mindig lehet fokozni! A felszolgált ételek az úti cél konyhájának specialitásai, amelyekhez az Emirates munkatársai külön gonddal választják ki a megfelelő borokat. Ezen kívül lehet zuhanyozni 40000 láb magasan és persze az ehhez tartozó kellékek sem akármilyenek, az utasok ugyanis Bvulgari kényelmi csomaggal frissíthetik fel magukat. Átlag magyar szemmel nézve az egész kicsit olyan, mintha a jövőben járnánk.

Az üzleti utazók egyébként akkor járnak jól, ha minél előbb lefoglalják a jegyüket, mert így akár 50-100.000 Ft-ot is spórolhatnak. A kedvezmény mértéke az úti céltól és a jegyfoglalás időpontjától is függ. Mi a fenti városokra keresve a novemberi utazási időpont helyett december elejét beállítva Dubajba 605, Kuala Lumpurba pedig 706 ezer forintért tudtunk volna foglalni.