2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Utazás, reptér, parkolás árak

Utazás, reptér, parkolás árak

2018. Január 30.

Az utazással kapcsolatos kiadások nagymértékben függnek attól, hogy honnan, hányan, mikor és mennyi időre indulunk, valamint hogy milyen közlekedési forma igénybevétele mellett döntünk. Végignéztünk két gyakori nyaralási szcenáriót és összehasonlítottuk az árakat, aszerint hogy tömegközlekedéssel vagy saját autóval jövünk ki kevesebből. Mutatjuk, min mennyit spórolhatunk!

Szcenárió 1: Kiruccanás a haverokkal egy hosszúhétvégére

Tegyük fel, hogy három huszonéves jó barát úgy dönt, hogy ellátogat Londonba négy napra. 
Egerből indulnak útnak, mely Budapesttől 140 km-re van és az egyik fapados reggel kilenckor induló járatával akarnak utazni, hogy még kellőképpen ki tudják használni a kint töltött első napjukat is. Haza Ferihegyre vasárnap este háromnegyed kilencre érnek majd vissza. Sem az utazást megelőző, sem az azt követő éjszakára nem kívánnak szállást foglalni maguknak Pesten, hiszen az rengeteg plusz költséggel járna. 

Megoldás tömegközlekedéssel: Elindulhatnak a MÁV félnégykor induló járatával, mellyel két átszállással 3 óra 20 perc alatt Ferihegyre érnek. Egy teljesáru menetjegy 3470 Forintba kerül, így az utazás költsége oda-vissza összesen 20.820 Forint lesz számukra.

Saját autóval: a 135 km-es távolság 1 óra 40 perc alatt megtehető. Az út oda-vissza 6.5 l/100km-es átlagos fogyasztás és 345 Ft-os üzemanyagár mellett D1 kategóriás 10 napos autópálya díjjal (2975 Ft) összesen 9209 Ft-ba kerül. Ha ehhez, még a négy napos reptéri parkolási költséget is hozzászámítjuk, mely 4300 Ft, akkor az 13.509 Ft, mely pontosan 7311Ft-al olcsóbb, mintha a srácok a tömegközlekedést választanák.

Szcenárió 2: Egyhetes családi nyaralás budapesti indulással

Feltételezzük, hogy egy harmadik kerületben élő négy tagú család egy hétre síelni indul az Alpokba. Repülőjük reggel hatkor indul Milánóba, ahonnan helyi közlekedéssel folytatják majd tovább utazásukat. Hazaérni vasárnap éjfél körül fognak.

Megoldás tömegközlekedéssel: A reggel hatos induláshoz a családnak legkésőbb négy körül kell megérkeznie Ferihegyre, hiszen egy hosszú utazás előtt a bőröndfóliázásra és a poggyászfeladásra is elegendő időt kell szánni. A hajnali és a késő esti órákban nincs lehetőségük tömegközlekedést igénybe venni, hiszen sem a BKV 200E járata, sem pedig a MÁV Ferihegyet is érintő vonatai nem járnak ebben az időintervallumban. Választhatják megoldásként a taxizást, mely oda-vissza 25.000 Ft-ra jön ki, vagy a legolcsóbb transzfert, amely 10.000 Ft-ba kerül.

Saját autóval: A parkolás a repülőtéren egy hétre már 5900 Ft-ból megoldható, s ez esetben nem kell senkihez és semmihez alkalmazkodni a korai indulás és a késői érkezés esetén. Összesen 90 km-t kell megtenniük, mely 6.5 l/100km-es átlagos fogyasztás és 345 Ft-os üzemanyagár mellett D1 kategóriás 10 napos autópálya díjjal 4993 Ft-ba kerül, ez a parkolási díjjal együtt összesen 10.893 Forint. Amennyiben a repülői bőrönd méretek ellenőrzése után úgy döntenek, hogy poggyászt is adnak fel, a Parkoló Plázánál kiegészítő szolgáltatásként a díjmentes mérlegelés után 1000 Ft/darabáron fóliáztathatnak, amely négy bőrönd esetén már 6000 Ft megtakarítást jelent ahhoz képest, mintha közvetlenül a repülőtéren vennék igénybe a szolgáltatást. 

Az említett példákból egyértelműen látszik, hogy mára a reptéri parkolás már nem tartozik a megfizethetetlen luxus szolgáltatások körébe, sőt igencsak versenyképes a tömegközlekedéssel összehasonlítva. Kis utánanézéssel szinte mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb lehetőséget, s nyugodtan, a bőröndcipekedést és rengeteg felesleges utazással töltött órát megspórolva, kényelmesen kezdheti meg az utazását a saját autójával.