2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Stressz mentes parkolás a repülőtéren

Stressz mentes parkolás a repülőtéren

2018. Január 14.

Egy utazás során alapvetően kétféleképpen viselkednek az emberek. Vannak, akik végig stresszelnek és bosszankodnak minden apróságon, és vannak olyanok, akik képesek kezelni a komfortzónájukon kívüli történéseket és bármilyen körülmények között tudják élvezni a kimozdulást. Az utazás alatti lelkiállapotunkat a hozzáálláson kívül a körültekintő előkészítés is jelentősen befolyásolhatja. Az induláson nagyon sok múlik, íme, néhány tipp, hogy miként küszöbölhetjük ki a felesleges idegeskedést.

Rövidítsük le az utazás időtartamát, amennyire csak lehet!

Egy külföldi utazás sokáig tart. A házunktól a szállásunkra jutással egy fél nap még szerencsésebb esetekben is elmegy, de távolabbi úti célok estén akár 1-2 napot is rá kell szánni az oda útra. A korán kelés, a sok órás utazás, a bőröndök cipelése és a szállás keresgélése sok energiát elszívhat, és könnyen előfordul, hogy máris totálisan kimerültnek érezzük magunkat, pedig még igazán el sem kezdődött a nyaralásunk. Amennyiben hajnalban indulunk Ferihegyre, sok problémát okozhat, ha tömegközlekedéssel próbálunk nekivágni. A budapestieknek a hajnali órákban ez alapvetően egyébként nem is opció, hiszen ilyenkor sem a BKV sem a MÁV járatai nem közlekednek a reptér irányába. Vidékiek esetében pedig sokszor az éjszakai járatok hosszú menetideje és a sok átszállás jelent nehézséget. Ha saját kocsival indulunk útnak, az jelentősen könnyíthet a helyzeten, hiszen így senkihez és semmihez nem kell alkalmazkodnunk az induláskor. Nem kell cipekednünk, és nyugodtan visszamehetünk akár kétszer is leellenőrizni, hogy biztos bezártuk-e a bejárati ajtót és hogy lekapcsoltuk-e az áramot anélkül, hogy lekésnénk a kiszemelt járatot. Tovább rövidíthetjük a repülés előtti utazási időt, ha olyan parkolót választunk, ahol nem kell felesleges órákat töltenünk a bürokratikus adminisztratív teendőkkel és a sorakozással. 

Hagyjunk mindenre elegendő időt!

Nagyon könnyű pánikba esni, hogyha az időnk percre ki van centizve, de valami mégsem úgy alakul, ahogyan azt elterveztük. A reptérre való kijutás, a parkolás, a bőröndök mérlegelése, fóliáztatása, feladása és a biztonsági ellenőrzésen való részvétel időigényes folyamat, melyet nem lehet teljesen megspórolni. Érdemes a kapuzárás előtt két – három órával megérkezni Ferihegyre és hozzálátni az elintéznivalókhoz. A kisebb parkolókban általában gyorsabban lehet haladni, hiszen kisebb az alapterület, kevesebben állnak előttünk a sorban és a személyzet is tud segíteni, ha bármilyen probléma vetődik fel. Vannak olyan helyek, mint például a Parkoló Pláza, ahol kiegészítő szolgáltatásként igénybe lehet venni poggyász fóliáztatást és díjmentes bőrönd mérlegelést is biztosítanak. 

Fordítsunk kellő időt az utazás előkészítésére!

Tájékozódjunk előre minden indulással kapcsolatos dologról. Nézzünk utána a repülőre felvihető tárgyaknak, a bőröndméretekre vonatkozó szabályoknak, a reptéri parkolás áraknak és vessük össze a különböző alternatívákat. Hagyhatjuk az autót kamerával megfigyelt szabadtéri parkolóban, de ha teljes mértékig szeretnénk megkímélni a járművet, akkor érdemes egy fedett parkolóhelyet választani Ferihegy közelében. Így a nyaralás alatt nem kell majd a hazai időjárás miatt sem aggódni, hiszen jöhet akár szél, fagy vagy jégeső, a kocsink tökéletes biztonságban lesz. Ha gyakran vagyunk gondterheltek amiatt, hogy elveszítjük a slusszkulcsot, akkor a Parkoló Plázánál arra is van lehetőség, hogy azt egy széfben megőrizzék számunkra a visszatértünkig.

Talán meglepő, de a repülőtéri parkolási díjak mára már nem drágábbak, mint a tömegközlekedés. Sőt, sok esetben, ha saját autóval indulunk el, nem csak kényelmesebben kezdjük az utazást, de spórolhatunk is. Mérjük fel az anyagi lehetőségeinket, vessük össze ezeket az igényeinkkel és válasszuk a számunkra legelőnyösebb opciót.