2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Így járunk jól a reptéri parkolás árakkal

Így járunk jól a reptéri parkolás árakkal

2018. Január 02.

A repülés pár évtizede még luxusnak számított, a fapados járatok elterjedésével azonban ma már ez az egyik legnépszerűbb és legpreferáltabb utazási forma. A repülőjegyek ára annyira alacsonyan van, hogyha útnak indulunk, a szállás vagy a kiegészítő szolgáltatások sokkal többe kerülnek. A reptéri parkolás magas árai a középréteget korábban elriasztották e szolgáltatási forma igénybevételétől – most utána jártunk, hogy jelenleg mi a helyzet, mutatjuk!

Ha a mai napon repülőjegyet foglalnánk, az egyik legnagyobb hazai fapadossal 11.900 Ft-ért Frankfurtba, 5990 Ft-ért Szarajevóba, 7990 Ft-ért Varsóba és 2990 Ft-ért Milánóba utazhatnánk. Sőt, még olcsóbban, ha a légitársaság törzs utasainak járó 20%-os kedvezményt is leszámoljuk az egyirányú viteldíjak árából. Egy tapasztalt utazó azonban tudja, hogy a repülőjegy vásárlással még koránt sincs vége az útiköltségeknek, ugyanis Ferihegyre nem csak úgy kisétál ám az ember. Bár a repülőtér alapvetően megközelíthető tömegközlekedéssel, a vidékiek számára ez akár félnapos utazást is jelenthet, de a külvárosban élő budapestieknek is nagyon macerás és több óra. A BKV 200E járata az egyetlen, amellyel el tudunk jutni Kőbánya-Kispestig, de a hajnali órákban történő indulásnál vagy érkezésnél sem ezzel, sem a MÁV Ferihegynél is megálló vonataival nem számolhatunk, ugyanis nem közlekednek. Alternatív lehetőségeket keresgélve ott van persze a taxizás, de bátran kijelenthetjük, hogy ez Budapesten még a repülésnél is drágább mulatság. Egy külvárosi, III. kerületi lakcímet beadva, a taxi tarifa kalkulátor 12.582 Ft-ot mutat, amely oda-vissza már több, mint 25.000 Ft-ra jön ki.

Mivel a fent említett opciók mindegyike vagy nagyon drága, vagy nagyon időigényes, ezért sokan úgy döntenek, hogy inkább saját autóval mennek ki a repülőtérre. A jó hír az, hogy a fapados jegyek alacsony ára lejjebb húzta az egykor magas reptéri parkolás árakat is. Némi körültekintéssel megfizethető és teljesen biztonságos parkolóhelyeket találhatunk. A gondos, autójára kicsit is igényes tulajdonos számára az alap, hogy csak kamerával megfigyelt, és őrzött helyen hagyja a járművet. Aki pénztárcabarát lehetőségeket keres, annak alapvetően két lehetősége van. Ha ragaszkodik ahhoz, hogy közvetlenül a reptéren parkoljon, akkor igénybe tudja venni a reptér Holiday Parkolóját. Ez egy 1500 férőhelyes szabadtéri parkoló, amelyet kb. 10 perces sétával lehet megközelíteni. A közvetlenül a reptéren történő parkolás esetében az árak még itt a legkedvezőbbek, egy nap 3000 Ft, három nap 6000 Ft, egy hét pedig 10.000 Ft. Ha élelmesek vagyunk, és utánajárunk a lehetőségeknek, láthatjuk, hogy megy ettől kedvezőbben és biztonságosabban is a parkolás Ferihegy közelében. Vecsésen, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtértől mindössze öt percre található például a Parkoló Pláza, ahol az előbb említett árakon, már teremgarázsban hagyhatjuk az autót, az időjárási körülményektől teljes mértékig megkímélve. Ha abszolút olcsó megoldást szeretnénk, akkor pedig ott a 200 férőhelyes szabadtéri parkoló, melynek díja egy napra csupán 2300 Ft, három napra 3600 Ft, egy hétre pedig mindössze 5900 Ft. Mivel az itt található 200 férőhelyes parkoló alapterülete kisebb, ezért, az kamerával is jobban belátható, és ha bármilyen beavatkozásra vagy óvintézkedésre szükség van, az azonnal észlelhető és végrehajtható. Még több időt és pénzt spórolhatunk, ha a kiegészítő szolgáltatásokat, például a bőrönd fóliázást is itt vesszük igénybe, hiszen egyrészt rövidebb a sor, másrészt harmadannyiból is megúszhatjuk, mint a reptéren.

A különböző lehetőségek árait természetesen nagymértékben befolyásolja az, hogy honnan, mikor és hányan utazunk mennyi időre, de mindent összevetve is tény, hogy a saját autó használata és a reptér közeli parkolás mára nem csak kényelmi szempontból, de a kiadásokat tekintve is kedvező alternatívát kínál.