2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Bud.hu érkező járatok

Bud.hu érkező járatok

2017. December 19.

Hogyan gondoskodjunk a poggyászunk épségéről? Mit tegyünk, ha késik a gépünk? Mit érdemes figyelembe venni a reptértől a hazáig tartó út megtervezésekor? Íme, a legfontosabb információk, amelyek hasznosak lehetnek a hazaérkezéskor.

Landolás után az első utunk általában ahhoz a futószalaghoz vezet, ahol a feladott poggyászokat adják ki. Nem kis bosszúságra és riadalomra ad okot, ha bőröndünk megsérül, vagy egyáltalán nem érkezik meg. Ahhoz, hogy a csomagfelvétel gördülékenyen menjen, illetve hogy probléma esetén intézkedni tudjunk, fontos néhány apróságra odafigyelni. Már a bepakolásnál gondoskodjunk arról, hogy ne zsúfoljuk túl a bőröndöt, ugyanis a púpos, degeszre tömött nehéz csomagok nagyobb eséllyel okoznak és szenvednek el sérülést. Táskánk épségéről úgy gondoskodhatunk, ha felszállás előtt védőfóliáztatjuk, így valószínűbb, hogy a bőrönd tartalma is sértetlen marad. A poggyász feladása előtt érdemes felcímkézni a csomagokat, a nevünket, és a telefonszámunkat mindenképpen adjuk meg, viszont a lakcímünk helyett biztonságosabb a munkahelyünket a címkére írni. Így, ha a feladott bőrönd elveszne, tudnak azonosítani és el is tudnak minket érni, az viszont nem derül ki, hogy hol található a lakásunk, amelyet esetlegesen őrizetlenül hagytunk a nyaralás idejére. Még a csomagkiadó szalagoknál ellenőrizzük le a bőröndöt, s ha valamilyen tartalmi hiányt tapasztalunk, azt az adott légitársaság pultjánál kell jelezni, még mielőtt elhagynánk a tranzitzónát. Ilyenkor, a Repülőtéri Rendőrséget is tudjuk értesíteni, írhatunk az ugyelet@rri.police.hu e-mail címre.

Jelentősebb (több órás) késések esetén érdemes tájékozódnunk a jogainkról. A fapados és a hagyományos légitársaságok bizonyos helyzetekben egyaránt kötelesek a várakozás időtartamára ételt, kommunikációs lehetőséget és szükség esetén szállást is biztosítani. Az Európai Unión belül a 261/2004/EK rendelet az irányadó, itt olvashatunk bővebben a témával kapcsolatosan.

Az utazásunk utolsó része, a reptértől a hazáig tartó út megtétele. Sok mindentől függ, hogy hogyan a legkedvezőbb nekivágni. 
A Liszt Ferenc reptérre érkező járatok landolási időpontját mindenképpen lényeges figyelembe venni, ugyanis félegy és félöt között nincs olyan BKV járat, amely közvetlenül a reptérről indul, hiszen ebben az időtartamban nem jár az egyetlen errefelé közlekedő 200E jelzésű busz sem. A terminál előtt szinte mindig állnak taxisok, a tarifák viszont meglehetősen drágák. Ha ezt az opciót választjuk, könnyedén előfordulhat, hogy végül a sofőrnek többet kell majd fizetnünk, mint magáért a repülőjegyért. Ha vidékiek vagyunk, akkor ezt a lehetőséget azonnal el is felejthetjük. A reptér közeli parkolás előnyös alternatíva lehet, hiszen a Vecsésen található fapados parkolók kedvező áron biztosítanak kamerával megfigyelt és járőrszolgálattal is őrzött helyet az autónknak. A Parkoló Plázánál például a termináltól a parkoló autóig való eljutást légkondicionált transzfer buszok biztosítják, így sem várakoznunk nem kell, sem pedig fáradtan a nehéz bőröndökkel bajlódnunk. A cég az éjfél és a hajnali három között visszaérkező vendégeinek nem számolja fel az adott napi díjat, így éjszakai érkezés esetén ez a megoldás kifejezetten kedvező választás lehet. Nem csupán pénzt spórolhatunk meg, de mivel az ügyintézés is gördülékeny és bürokráciamentes, így kényelmesen és gyorsan hazajuthatunk.