2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Repülőtéri parkolás: pro és kontra

Repülőtéri parkolás: pro és kontra

2017. November 09.

A nyaralás közeledtével egyre jobban át kell gondolni az utazás apró részleteit is, el kell tervezni például, hogy hogyan jussunk ki Ferihegyre. Választhatjuk a tömegközlekedést, a taxit vagy dönthetünk a saját autó használata mellett. Természetesen bármelyik megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, ebben a cikkben a saját autó használata és a reptéri parkolás mellett és ellen szóló érveket összegeztük.

Költségek

Az, hogy számunkra hogyan a legköltséghatékonyabb kijutni a repülőtérre leginkább attól függ, hogy honnan és hányan vágunk neki az utazásnak. A főváros frekventált, tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető kerületeiből bizonyosan a BKV jelenti a legolcsóbb alternatívát, vidékről nekiindulva azonban már közel sem ennyire egyértelmű a válasz. A vonat és a távolsági buszjegyek ára relatíve magas, s ha többen utazunk, akkor esélyes, hogy a saját autó használata a benzinköltséggel és a parkolási díjjal együtt is kedvezőbb lesz. A parkolás a repülőtér közelében az utóbbi időben megfizethetőbbé vált, a fapados parkolók Vecsésen egyre alacsonyabb árakkal és egyre több kiegészítő szolgáltatással várják az ügyfeleket. Van lehetőség például poggyász mérlegelésre vagy bőrönd fóliázásra is, körülbelül harmadannyiért, mint közvetlenül a repülőtéren. A taxizás magasan a legdrágább opció.

Budapest külsőbb kerületeiből egy oda-vissza fuvar összesen akár 25-30.000 Forintba is belekerül, vidékről pedig a drága tarifa miatt ez legtöbbször szóba sem kerül, mint lehetőség.

Idő

Szintén fontos szempont lehet, hogy mennyi idő alatt érünk ki a repülőtérre, főleg ha az utazás eleve fárasztó és hosszú. Idő szempontjából a tömegközlekedés a legkevésbé előnyös megoldás. A BKV-nak egyetlen járata megy ki csupán a reptérig, amiről adott esetben még többször át kell szállni, a hajnali órákban pedig ez sem jár, így egyáltalán nincs tömegközlekedési lehetőség.

Vidékről már önmagában az is több órát igénybe vehet, míg a vonattal vagy a busszal elérünk Budapestre, ha meg még az átszállással és a csatlakozásra való várakozással is időt kell tölteni, akkor az akár egy teljes nappal is megnövelheti az utazás időtartamát. Saját autóval és taxival körülbelül ugyanannyi ideig tart kijutni a reptérre. A taxis megoldás egy picit még gyorsabb, hiszen nem kell parkolóhelyet keresni és onnan még eljutni a terminálhoz.

Kényelem

Ha sok csomagunk van, vagy kisgyerekekkel utazunk, különösen fontos, hogy minden a lehető legegyszerűbben és gördülékenyen menjen. A tömegközlekedést választva jó eséllyel lesz stresszes és kimerítő az utazás kezdete. A taxi ilyen szempontból viszonylag jó megoldást jelenthet, de csak azoknak, akik nem túl izgulós típusok. Kár lenne úgy kezdeni a nyaralást, hogy fél éjszaka álmatlanul forgolódunk azon rágódva, hogy vajon pontos lesz-e a sofőr és elérjük-e a kora reggeli járatot. A komfortérzetet tekintve egyértelműen a saját kocsi a legjobb opció, hiszen így nem kell alkalmazkodnunk senkihez, akkor indulunk és érkezünk, ahogyan nekünk az a legkedvezőbb.

Rugalmasság

Akiknek az utolsó pillanatban még rendszerint vissza kell szaladniuk, mert mindig otthon hagynak valami fontosat, vagy, mert még egyszer le kell ellenőrizniük, hogy biztosan bezárták-e az ajtót, azoknak a saját kocsival való utazás a legideálisabb. Egyrészt, mert jelentősen csökkenti a stresszt és az utazás miatti idegeskedést, másrészt a saját kocsink megvár, míg a taxi csak drága pénzért, a tömegközlekedés pedig egyáltalán nem teszi ezt.