2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Stresszmentes parkolás a reptér közelében

Stresszmentes parkolás a reptér közelében

2017. Október 02.

Sokan aggódva indulnak útnak autóval egy-egy nyaralás előtt, mert kételyeik vannak a reptéri parkolással kapcsolatosan. A legtöbben az autójuk biztonsága, a magas költségek és a parkolással kapcsolatos teendők miatt aggódnak. Most összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyre odafigyelve a reptéri parkolás miatti idegeskedés teljesen kiküszöbölhető.

A biztonság kulcskérdés a parkolóhelyről való döntéskor. Mindenképpen válasszunk kamerával megfigyelt, elkerített parkolót, olyat ahol biztonsági őrökkel is védik a területet. Ha várhatóan hosszabb ideig leszünk távol és maximális módon szeretnénk kímélni az autónkat, akkor inkább foglaljunk egy helyet a teremgarázsban. Így teljesen kizárhatjuk annak a lehetőségét, hogy az időjárási körülmények esetlegesen kárt tegyenek a járműben. A kisebb alapterületű parkolók jobban beláthatóak és probléma esetén intézkedni is egyszerűbb és gyorsabb. Ezeken a helyeken általában egyébként is jobban odafigyelnek a kocsira. Vannak olyan parkolók, mint a vecsési Parkoló Pláza, ahol a személyzet kiemelt figyelemmel kezeli az ott hagyott autókat. Ha például véletlenül lehúzva marad az ablak, vagy égve felejtjük a fényszórót, akkor azonnal intézkednek. Amennyiben attól tartunk, hogy a nyaralással töltött felhőtlen szórakozás során esetleg elhagyjuk a slusszkulcsot, vagy valahol ellopják azt, akkor náluk arra is van lehetőség, hogy egy széfben ott hagyjuk.

A biztonságon kívül az ár is döntő jelentőségű a parkolóhely kiválasztásakor. Megdöbbentő tény, hogy mára a reptéri parkolás sok esetben olcsóbb akár a tömegközlekedésnél, akár a taxinál. A társaságok a különböző hosszúságú időtartamokra csomagokat kínálnak ügyfeleiknek. Itt arra érdemes odafigyelni, hogy vannak-e rejtett költségek a hirdetett alapáron kívül, illetve hogy mi az, amit az ember még extra szolgáltatásként kap, vagy kedvezményesen igénybe vehet. Ilyen lehet például, a bőrönd ingyenes mérlegelése és akciós áron való fóliáztatása vagy lemerült akkumulátor esetén a bikázás díja. 

Bár a repülés, magasan a leggyorsabb utazási forma napjainkban, a reptérig való eljutással, illetve az ott történő intézkedéssel és várakozással mégis sok idő elmegy. Mivel a feltétlenül szükségesnél senki sem szeretne több időt tölteni a terminálnál, ezért kiemelten fontos az ügyintézés gyorsasága és az, hogy minden kényelmesen, flottul menjen. A reptéri parkolás tekintetében az első lépés a foglalás és a kiválasztott hellyel való kapcsolatfelvétel. Ez a legtöbb esetben már akár online foglalási rendszeren keresztül, akár telefonon rövid idő alatt és egyszerűen elintézhető. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a helyszínen mennyi időt vesz majd igénybe az ügyintézés. A mamutparkolókkal szemben, a környéken található kisebb parkolóknak nagy előnye, hogy nem kell hosszasan sorakozni, vagy a számlánkért irodáról irodára járni. Igencsak megkönnyíti az ember dolgát, ha személyzet is rendelkezésre áll, akiktől a felmerülő problémák vagy kérdések esetén lehet segítséget kérni. Ha a fenti érvek miatt egy, a Ferihegytől picit messzebbi parkolót választunk, akkor azt mindenképpen érdemes átgondolni, hogy hogy fogunk a kocsitól a terminálra jutni. Tisztázzuk előre, hogy a választott cég biztosít-e transzfer járatot, s ha igen akkor mennyibe kerül, és milyen gyakorisággal indulnak a buszok.

A reptéri parkolás bizalmi szolgáltatás, így foglalás előtt érdemes a fenti pontokat végigbeszélni a választott parkoló ügyintézőjével. Ha előre egyeztetünk és világosan kommunikáljuk az elvárásainkat, jóval nagyobb az esély, hogy olyan helyet találunk, amely leginkább megfelel az igényeinknek és ahol nyugodt szívvel hagyhatjuk az autónkat.