2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Parkolás a repülőtér közelében

Parkolás a repülőtér közelében

2017. Szeptember 15.

Mire érdemes odafigyelni, mikor utazás előtt parkolóhelyet keresünk? Hol hagyhatjuk biztonságban az autónkat? Mennyire éri meg a kocsit választani a tömegközlekedés helyett? Összegyűjtöttünk pár parkolással kapcsolatos, hasznos információt, mutatjuk a válaszokat.

Mikor utazásra indulunk, sokan legszívesebben csak bepakolnánk bőröndjeinket az autó csomagtartójába és bevetődnénk a kényelmes ülésekre a reggeli kávénk társaságában, megkímélve magunkat és útitársainkat a tömegközlekedés viszontagságaitól, az utazással töltött plusz óráktól és a másokhoz való alkalmazkodástól. A reptéri parkolással kapcsolatosan azonban számtalan kétség él az emberben, mint például hogy megengedheti-e magának a magas parkolási díjat vagy, hogy nem fog-e valami baja esni távollétében a féltve őrzött autójának. A közhiedelemmel ellentétben az elmúlt években sokat változtak a reptéri parkolási körülmények Magyarországon. A megfizethetővé vált repülőjegy áraknak köszönhetően az utazási kedv drasztikusan megnőtt, amelyet a szolgáltatási szféra is követett, így ha saját kocsinkkal akarunk nekivágni az előttünk álló utazásnak, akkor manapság ezt már megfizethetően és nagyon kényelmesen megtehetjük.

Azt természetesen mindenképpen fontos átgondolni, hogy hol hagyjuk az autót, hiszen a felhőtlen pihenéssel töltött kiruccanás alatt senki sem szeretne azon aggódni, hogy hazaérkezve ott találja-e majd a járgányát (méghozzá épségben) ahol hagyta. Az nagyon kockázatos megoldás, ha a parkolási díj megspórolása céljából keresünk a környéken egy ingyenes parkolási lehetőséget, hiszen így mindenféle veszélynek kitesszük az autónkat, mint például az időjárás viszontagságainak, a rongálóknak és a tolvajoknak is. Logikusan átgondolva, egy külföldi utazás költségeihez viszonyítva, az a néhány ezer Forint, amit a kocsink biztonságára szánunk már igazán nem mérvadó. Válasszunk hát kamerával megfigyelt, őrzött parkolóhelyet. Lehet, első körben erre nem is gondolnánk, de a kisebb alapterületű parkolók jobban beláthatóak, mint a mamutparkolók, s a felvetődő problémák esetén az ott dolgozóknak így sokkal nagyobb esélye van gyorsan reagálni. Ha szeretnénk az autónkat maximálisan kímélni és óvni, akkor hagyjuk inkább teremgarázsban. Ez a lehetőség, még a fedett parkolással összehasonlítva is sokkal biztonságosabb, hiszen így jöhet akármilyen környezeti behatás, akár egy nagy vihar vagy egy extrém erős szél, az autó teljesen védve van, s nekünk pedig semmi okunk az idegeskedésre.

A gépjármű épségén kívül a legtöbben az árat is döntő tényezőnek tartják a parkoló kereséskor. A reptéri parkolás mára már nem számít luxusnak, hiszen ha az ember nem Budapestről indul útnak, hanem valamely másik nagyvárosból, vagy vidékről, akkor a sokszor pontatlan tömegközlekedés jóval többe kerül és kényelmetlenebb is. Egy 200 km körüli távolságra szóló retúr vonatjegy ára 10.000 Ft körül mozog, illetve a kicsit is könnyebben megközelíthető és színvonalasabb egyéjszakás szállások is ekörül vannak a fővárosban. Ezzel szemben 3 - 4 napra már 4300Ft-ért lehet találni őrzött, kamerával megfigyelt parkolóhelyet, például a Ferihegytől csupán 3 km-re elhelyezkedő Vecsésen, ahonnan körülbelül 5 perc alatt elérhető a reptér terminálja. A Parkoló Pláza ügyfeleinek például díjmentes transzferbuszt is biztosít, így a kocsitól a reptérig vezető út sem okoz semmiféle nehézséget vagy plusz kiadást.

Összességében elmondható, hogy akár a kényelmi szempontokat, akár a kiadásokat mérlegeljük, abszolút érdemes autóval nekivágni, hiszen számos alternatíva közül választhatjuk ki a számunkra legkedvezőbb parkolóhelyet. A parkolással foglalkozó cégek ajánlataikkal egyre inkább igyekeznek az utasok speciális igényeit is kielégíteni, így kiegészítő szolgáltatásként például bőrönd fóliázást, vagy poggyász mérlegelést is igénybe lehet venni.