2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Repülőtéri parkolás kedvező áron

Repülőtéri parkolás kedvező áron

2017. Szeptember 04.

Megfizethető-e a reptéri parkolás? Mely esetben, mi az olcsóbb, a tömegközlekedés vagy a saját autó használata? Hol érdemes parkolóhelyet választani? Kell-e rejtett költségekkel számolni? Mi az, amit kaphatunk a szolgáltatási díj fejében? Aki kocsival szeretné megközelíteni Ferihegyet az utazása előtt, annak bizonyára ilyen és ehhez hasonló kérdések járnak a fejében. Utánajártunk mi, mennyibe kerül. Mutatjuk a számokat!

Ha Budapestről indulunk útnak 

Amennyiben a belvárosban egy jól megközelíthető helyen lakunk, nincs sok csomagunk, és nem hajnalban vagy éjszaka indulunk - érkezünk, valamit sok idő áll rendelkezésünkre, akkor az a leggazdaságosabb, ha a BKV-t választjuk. Ha ezek közül a feltételek közül valamelyik nem teljesül, akkor marad a taxi, a transzfer vagy a saját autó használata. Meglepő tény, de igaz, hogy egy városszéli területre kalkulált olcsóbb (oda-vissza) transzfer árából, az őrzött, szabadtéri parkolóban közel két hétig, a fedett teremgarázsban pedig egy hétig hagyhatjuk az autónak teljes biztonságban. A taxizás árából pedig akár egy hónapig is nyugodtan parkolhatunk.

Íme, a számok:

  • Taxizás ára Ferihegyre egy külsőbb kerületből (oda-vissza): kb. 25-28.000Ft
  • Transzfer ára Ferihegyre egy külsőbb kerületből (oda-vissza): kb. 10.000 Ft
  • Parkolás 3 napig szabadtéri parkolóban:3.600 Ft 
  • Parkolás egy hétig teremgarázsban: 10.000 Ft
  • Parkolás két hétig szabadtéri parkolóban:10.500 Ft
  • Parkolás egy hónapig szabadtéri parkolóban: 15.000 Ft

Amennyiben tehát a fent említett időtartamokra vagy ettől rövidebb időre leszünk távol, a reptéri parkolás a taxizásnál biztosan olcsóbb lesz, de nagy valószínűséggel a transzfernél is. 

Ha vidékről vágunk neki az utazásnak

Míg a pestiek esetében több alternatívát is mérlegelhetünk a kényelmi és az anyagi szempontokat is tekintetbe véve, a vidékiek ehhez képest sokkal inkább korlátok közé vannak szorítva. Abban az esetben, ha egy, a fővárostól kb. 200 km-re fekvő nagyvárosból akarunk indulni, a transzfer és a taxi az irracionálisan magas árak miatt szinte teljesen kizárt. A saját autón kívül a tömegközlekedés jelent még opciót, de ha már minimum két felnőtt indul útnak teljes áron, akkor a retúr vonatjegy ára már 20.000 Ft körül mozog, akár Miskolcot, Debrecent, Nyíregyházát vagy Szegedet vesszük példának. Abba pedig még belegondolni is viszontagságos, hogy aki egy kisebb településről szeretne Ferihegyre jutni, annak hány órát kell pluszban tömegközlekedéssel tölteni, s közben hányszor kell átszállni és izgulni a csatlakozások vagy az esetleges késések miatt. 

Íme, a számok:

  • Vonat Budapestre vidékről oda-vissza, teljes áron (kb.200km-re kalkulálva): 20.000 Ft/2fő
  • Parkolás 3 napig szabadtéri parkolóban:3.600 Ft 
  • Parkolás egy hétig teremgarázsban: 10.000 Ft
  • Parkolás két hétig szabadtéri parkolóban:10.500 Ft
  • Parkolás egy hónapig szabadtéri parkolóban: 15.000 Ft

Az árakat összevetve láthatjuk, hogy még a benzinköltséget hozzáadva is jelentős összeget spórolhatunk, ha a saját autónkkal indulunk el. Még akkor is, jobban megéri, ha csupán ketten utazunk, és hosszabb ideig leszünk távol. 

A parkolóhely kiválasztása

A parkolóhely kiválasztásánál az áron kívül fontos a biztonsági szempontokat, a reptértől való távolságot és az ügyintézés gyorsaságát is figyelembe venni.

Rejtett költségek és extra szolgáltatások

Az alapáron kívül érdemes megérdeklődni, hogy az esetlegesen lemerült akkumulátorok bikázásáért és a reptéri terminálig szállító transzferért kell-e pluszban fizetni. Amennyiben tervezünk bőröndöt feladni és fóliáztatni, megéri ennek is utána érdeklődni, hiszen van olyan parkoltatással foglalkozó társaság is, aki ezt a reptéri árak harmadáért vállalja.