2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Fedett reptéri parkolás

Fedett reptéri parkolás

2017. Augusztus 04.

A repülős utazások előtt az egyik legolcsóbb és legkényelmesebb módja a Ferihegyre való eljutásnak, ha saját autónkkal vágunk neki. Így elkerülhetjük a csomag cipelést, a felesleges várakozást, a másokhoz való alkalmazkodást és a plusz költségeket. Nagy kérdés azonban, hogy hol hagyhatjuk biztonságban a kocsit, míg mi távol vagyunk. Mutatjuk az alternatívákat!

A parkolóhely kiválasztásakor alapvetően három fontos tényezőt érdemes figyelembe venni. Az árat, a reptér termináljától való tényleges távolságot és a biztonságot. Azoknak az autó tulajdonosoknak, akik tudatosan ügyelnek a jármű épségének megóvására, az a legfontosabb, hogy teljes biztonságban tudhassák a járművet arra az időre is, míg külföldön tartózkodnak. A megbízhatóságot a középpontba helyezve sorra vettük a lehetőségeket és mérlegeltük azt is, hogy hol, milyen veszélyek leselkedhetnek a parkolóban hagyott autónkra.

Parkolás ingyen, valahol az utcán

Bár csábító lehet, hogy napi pár ezer Forintot megspórolhatunk a parkolási díjon, senkinek sem ajánljuk, hogy napokon keresztül egy idegen helyen parkoltassa autóját. Hatalmas felelőtlenség, hiszen bármi történik, mi több ezer kilométerre vagyunk slusszkulccsal a zsebünkben - teljesen tehetetlenül. Gondoljunk csak pár dühös foci huligánra, a váratlanul érkező jégesőre, vagy az elhagyatott autókra vadászó ravasz tolvajokra. Ha az esetlegesen bekövetkező károkat mérlegeljük, sokkal okosabb, ha keresünk egy megfizethető, őrzött parkolót. 

Parkolás szabadtéri parkolóban

A szabadtéri parkolók már jelentősen megbízhatóbb választásnak bizonyulnak és szerencsére jó néhány reptér közeli alternatíva létezik. Alapvetően ezek mind elkerített, kamerával figyelt helyek, s általában biztonsági szolgálat is vigyáz az autókra.  Az árak napi 2-3 ezer Forint között mozognak, és a parkolás mellett még jó pár extra szolgáltatás is igénybe vehető, mint például a slusszkulcs széfben való tárolása, az autótakarítás, a bőrönd fóliázás, szükség esetén bikázás vagy a csomagok mérlegelése.

Parkolás fedett területen

Az előző opcióval kiküszöbölhetjük a lopás és a rongálás kockázatát, de mivel szabadtéren hagyjuk az autót, a manapság egyre szeszélyesebb időjárási körülmények még mindig veszélyt jelenthetnek. Ezek a parkolók legalább felülről fedettek, csupán néhány száz forinttal kerülnek többe és részben már védenek az időjárási viszontagságoktól is. Gyengébb esőzés vagy havazás esetén ez a védelmi szint már elegendőnek bizonyul. A fedett parkolóhelyek kiválasztása során lehetőség szerint érdemes a kisebb alapterületű parkolókat előnyben részesíteni, hiszen a kisebb területek jobban beláthatóak és probléma esetén gyorsabb beavatkozásra van lehetőség.

Parkolás teremgarázsban

Ha tökéletes biztonságban szeretnénk tudni a kocsit, akkor egyértelműen a teremgarázs a legjobb választás. Így már ugyanis a legkaotikusabb időjárás esetén sem kell aggódnunk, legyen szó akár jégesőről, szélviharról, erős havazásról, extrém hidegről vagy melegről. Elsősorban akkor érdemes ezt az alternatívát választani, ha sokáig vagyunk távol, ha az autónk épsége sokkal fontosabb pár ezer forintnál, vagy ha a jármű valamiért speciális odafigyelést, gondoskodást igényel. Természetesen ez az opció a legdrágább és az igényesen kialakított parkolóhelyek száma is limitált. Egy kis utánajárással azért könnyen találhatunk ilyet is, például Vecsésen, Ferihegytől csupán öt percre helyezkedik el a Parkoló Pláza, mely megfizethető áron kínál maximális védelmet 1400 nm2-es teremgarázsában.