2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Olcsó reptéri parkolás: hogyan csökkenthetjük költségeinket a harmadára?

Olcsó reptéri parkolás: hogyan csökkenthetjük költségeinket a harmadára?

2017. Június 10.

Milyen költségekkel kell számolni, ha saját kocsinkkal szeretnénk kijutni az utazás előtt Ferihegyre? Megéri-e autóval elindulni? Milyen alternatívák vannak, és hogyan spórolhatunk? Most utána jártunk a különböző lehetőségeknek és matekoztunk egy kicsit. Mutatjuk, hogyan lehet minimalizálni a kiadásokat.

Ha úgy döntünk, hogy repülőre pattanunk és egy hosszú hétvége erejéig elhagyjuk kis hazánkat, hogy világot lássunk, a fapados járatoknak köszönhetően legyen szó akár Párizsról, Rómáról vagy például Milánóról –már egészen baráti áron kb. 10-20.000 Ft-ért vásárolhatunk retúr repülőjegyeket. Mára a repülőjegy egy külföldi utazás költségeinek viszonylag kis hányadát teszi ki. A kiadások átgondolásakor általában mindenki a szállással és a költőpénzzel kalkulál, azt csak a rutinosabb utazók tudják, hogy már önmagában a reptérre való kijutásnak is jelentősre rúghat a költsége. 

Mini kutatásunkból kiderült, hogy a lehetséges opciók közül még mindig kocsival éri meg a leginkább megcélozni Ferihegyet. A taxiköltség már Budapest távolabbi kerületeitől számítva is ugyanannyi vagy drágább, mint a repülőjegy (oda-vissza akár 25-30.000 Forintba is belekerülhet), az olcsóbb transzferszolgálatok 5000 Ft körüli összegért vállalnak egy fuvart, ez oda-vissza már egy tízes. A BKV persze olcsóbb, hiszen csak néhány buszjegyet kell venni, de sok csomaggal vagy hajnali/késő esti időpontban ez nagyon kényelmetlen, időigényes és nem is mindig lehetséges (23:00 és 04:00 között nem jár a 200E jelzésű busz, amely az egyetlen errefelé közlekedő BKV járat.)

Kalkulációnkban 4 napnyi parkolást vettünk alapul, és utánajártunk, hogy ezt hol, mennyiből lehetséges kihozni. Tegyük fel, hogy április 20-23 között Rómában fogjuk élvezni a napsütést, gépünk hajnali hatkor indul, majd éjfélkor fogunk hazaérkezni. Jelenleg a Budapest Airport repülőtéri parkoló 3-4 napos időtartamra 7990 Ft-tól tud parkolóhelyet ajánlani. Ha szétnézünk egy kicsit a környéken, akkor találhatunk alternatív opciókat, Ferihegytől mindössze 3 km-re található a Parkoló Pláza, itt ugyanezért csupán 4300 Ft-ot kell fizetni. Az ár már magában foglalja a transzfer járatot is, melyet a vállalkozás parkolóhelyünk és a terminál között biztosít. Lényeges kiemelni, hogy ha éjfélkor után érkezünk, itt akkor sem számlázzák a következő napot (egészen hajnali háromig bezárólag). Ha esetleg lemerülne az akkumulátor mire hazaérünk, akkor a bikázásért a terminál előtt álló taxisok 5000 Ft-ot kérnek el, viszont a Parkoló Plázában ezért nem számítanak fel plusz díjat. Ha olyan poggyásszal indulunk útnak, amit fel szeretnénk adni, akkor itt a fóliázást is kedvező áron elintézhetjük, 1000Ft/db áron csomagolnak, míg mindez közvetlenül a reptér mellett 2500 Ft-ba kerül. 

Az itt említett kiadások összesítve így néznek ki:

Parkolás Ft

Bőrönd csomagolás Ft/db

Bikázás Ft

Összesen Ft

Parkoló

4300

1000

0

5300

Parkoló Pláza

7990

2500

5000

15490

BUD Airport parkoló

Sokat spórolhatunk tehát, ha utazás előtt körültekintően utána nézünk a lehetőségeknek. Ha a saját autós megoldás mellett döntünk, az áron kívül mindenképpen érdemes az autó biztonságát is szem előtt tartani, és olyan helyen hagyni, ahol kamerával figyelik, és biztonsági szolgálattal őrzik a járműveket.