2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Érkező járatok Liszt Ferenc reptér

Érkező járatok Liszt Ferenc reptér

2017. Április 27.

Éjszakai landolás Ferihegyen egy élménydús nyaralás vagy egy kihívásokkal teli üzleti út után? Ilyenkor felbecsülhetetlenül értékes minden perc, amivel közelebb kerülünk az otthonunkhoz. Az alábbi bejegyzésben tippeket és információkat adunk a repülőtéri érkezéssel kapcsolatosan, hogy a hazafelé vezető út is gyors és zökkenőmentes legyen.

A landolást követően alapvetően két fontos intéznivalónk van, az egyik a csomagjaink összeszedése, a másik pedig a reptértől a hazáig vezető út megtétele. Ha poggyászunkat feladtuk, akkor a leszállást követő percek izgalmasak, hiszen nagy kérdés, hogy épségben megérkezett-e a bőröndünk. Jelentősen csükkenthetjük annak az esélyét, hogy útközben valami eltűnik, ha felszállás előtt igénybe vesszük a védőfóliáztatási szolgáltatást. Ez azért is előnyös, mert ha megsérülne a csomag, vagy elkallódna valami, akkor a fóliázott poggyászok után kártérítés igénybevételére is jogosultak vagyunk (a szabályozás légitársaságonként eltérő). 

Miután visszakaptuk a bőröndjeinket, már nincs más hátra, minthogy elinduljunk hazafelé. Az éjszakai vagy késő esti landolást követően ez azonban sokszor nem is olyan egyszerű, főleg ha nem Ferihegy tőszomszédságában lakik az ember, hanem Budapest egy távolabbi kerületében vagy ne adj’ isten még tovább kell utaznia vidékre. Ha végképp költséghatékonyak szeretnénk lenni, és otthonunk könnyedén megközelíthető a BKV éjszakai járataival, akkor hajnali négytől este tizenegyig utazhatunk a 200E jelzésű busszal a belvárosig. Nagyobb csomagokkal, fáradt gyerekekkel vagy távolabbi úti cél esetén ez azonban nem opció. Amennyiben nem bánjuk az extra magas többletköltséget, akkor a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás, ha beülünk egy taxiba közvetlenül a terminál előtt. Mielőtt ezt megtennénk, nem árt tájékozódni az aktuális tarifákról, hiszen a reptérről való hazataxizás ára az elmúlt években megsokszorozódott. Ha előrelátóak vagyunk, akkor rendelhetünk olcsó transzfert valamely erre szakosodott cégtől, de azzal számolnunk kell, hogy az esetek többségében ezek nem nyújtanak profi szolgáltatást. Ha el akarjuk kerülni az olyan kellemetlenségeket, mint az elromlott GPS, a más utasokra való várakozás, a váltópénz hiánya és a gyakran túlhajszolt és kiöregedett sofőrök, akkor sokkal előnyösebb, ha inkább saját autónkkal megyünk haza.

Meglepő, de mára a reptéri parkolás már nem luxus, sőt kedvezőbb áron kihozható, mint a fentebb említett opciók bármelyike (leszámítva a BKV-zást, bár ez is attól függ, hogy hányan utazunk, és hányszor kell közben átszállnunk). Tagadhatatlanul ez a legkényelmesebb megoldás, hiszen ma már léteznek olyan cégek, amelyek az utazók minden igényét kielégítő szolgáltatásokat nyújtanak, sokkal alacsonyabb áron, mintha közvetlenül a Liszt Ferenc reptéren parkolnánk. Ilyen alternatív megoldást jelentő cég például a ParkolóPláza, amely az éjszaka hazatérő utasok számára speciális kedvezményekkel is kedveskedik. Visszaút esetén a reptérre való megérkezéskor csak a parkoló-kártyán lévő telefonszámot kell tárcsázni, majd néhány percen belül egy transzferbusz érkezik, mely a mindössze 3 km-re biztonságban parkoló kocsinkhoz szállít minket. Ha az éjféltől hajnali háromig tartó időszakban landolunk, akkor az adott napért nem kell napidíjat fizetnünk. Az egyébként is kedvező reptéri parkolási díj pedig már magában foglalja a reptéri transzfert és a reptéri behajtási díjat is. Ezzel a választással minimalizálhatjuk a hazaút kényelmetlenségeit, elkerülhetjük a magas költségek miatti idegeskedést és ugyanakkor az itthon hagyott autónkat is teljes biztonságban tudhatjuk.