2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Utazómajom, avagy hogyan láss világot minimális pénzből

Utazómajom, avagy hogyan láss világot minimális pénzből

2017. Április 15.

Szinte mindenkinek vannak olyan hőn áhított úti célok a bakancslistáján, amelyek elérhetetlennek tűnnek. Legyen szó akár egy kubai salsázásról, egy párizsi randevúról vagy delfin simogatásról Miamiban. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez harmadannyiból is lehetséges, mint elsőre gondoltad? Mutatjuk hogyan.

Sokan el se tudják képzelni másként a nyaralást, mint kifizetni valamelyik utazási irodának egy jól megszervezett út árát, kivenni a szabadságot és nekivágni. Persze, vitathatatlanul ez a legkényelmesebb megoldás, ugyanakkor a csoportos, túlszervezett utak során gyakran túl sokat kell alkalmazkodni idegen emberekhez, a személyre szabott utazási ajánlatok pedig számottevő többletköltséget jelentenek. Létezik alternatív megoldás, amely sokkal izgalmasabb és kalandosabb: szervezzünk magunknak.

Mára az utazással kapcsolatos lehetőségek forradalmian megváltoztak. Egyrészt az internetnek köszönhetően bármilyen információt beszerezhetünk néhány perc töredéke alatt, legyen szó akár menetrendről vagy látnivalókról. Az okos telefonok segítségével egy nagyvárosban is gyerekjáték eltájékozódni, és az online szótáraknak köszönhetően már a nyelvi akadályok sem leküzdhetetlenek. Az EU bővülése megélénkítette az Európán belüli utazási kedvet, a repülés a fapados járatok feltűnésével a középréteg számára is széles körben elérhetővé vált. Egy egész sor kreatív vállalkozás és közösségi kezdeményezés jött létre és szakosodott arra, hogy kedvező áron alternatív megoldást nyújtson azoknak, akik nem kedvelik a hagyományos, szervezett utazásokat. Ilyen például az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Utazómajom is. Ákos, alias, Utazómajom szenvedélyes világjáró, aki indított egy blogot, hogy segítsen az embereknek okosan és takarékosan nyaralni. Missziója, hogy a világot megismerni vágyók közelebb kerülhessenek az álmaikhoz és eljuthassanak azokra a helyekre, ahová szeretnének.

Az Utazómajom Facebook oldalára napi szinten kerülnek fel foglalási tippek és trükkök a repülőjegy vásárlástól, a parkoláson keresztül a szállásfoglaláson át a bőrönd csomagolásig. A cél, hogy minél olcsóbban, minél kreatívabban és minél színvonalasabban tudjunk megtervezni egy utazást. A saját szervezésnek hatalmas előnye a nagy autonómia, a sokkal intenzívebb élmény és a kalandosabb utazási forma, viszont tagadhatatlanul nagyobb annak a kockázata is, hogy valami nem úgy sül el, mint ahogyan terveztük. Az olcsó utazás ugyanis nem azt jelenti, hogy az igényeinket elfelejtjük és a kényelmetlenségek miatt szenvedünk, hanem azt, hogy egy kis fantáziát és kalandvágyat felhasználva sokkal kedvezőbb áron részesülhetünk egy általunk hőn áhított élményben. 

Az Utazómajom az egyes ötletek adott áron való megvalósításához gondosan összeválogatott konkrét partnercégeket is ajánl, melyeket választva jelentősen csökkenthetjük a kockázatot. A kedvező árú, biztonságos parkoláshoz például a ParkolóPlázát ajánlja, mely olyan kiegészítő szolgáltatásokat is nyújt, mint például a bőrönd fóliázás, s mindezt természetesen körülbelül harmad áron a ferihegyi szolgáltatási díjhoz viszonyítva. A légitársaságok közül a Wizzair és a Ryanair akciói szerepelnek rendszeresen a tippek között. Ezek a fapadosok a hatalmas árversenynek köszönhetően, szinte folyamatosan kedvezményekkel kedveskednek utasaiknak. Szállás tekintetében pedig az Airbnb az egyik legsűrűbben javasolt oldal, amely nem csupán alacsonyabb árat kínál, mint a szállodák, de sokkal rugalmasabbak a feltételek, s ha rajtuk keresztül foglalunk, nemcsak otthonosabban érezhetjük magunkat, hanem jobban megismerhetjük a célországban élő embereket és a kultúrát is.