2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Praktikák bőrönd csomagoláshoz

Praktikák bőrönd csomagoláshoz

2017. Március 16.

Repülés előtt ezernyi bőrönd csomagolással kapcsolatos kérdés motoszkál az ember fejében, hiszen nagymértékben befolyásolja a komfortérzetünket a nyaralás alatt, hogy mit viszünk magunkkal, valamint, hogy az értékeink biztonságban megérkeznek-e. Mutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha szeretnénk elkerülni a bőrönd miatti idegeskedést és a bosszús perceket.

Az első dolog, amivel tisztában kell lenni, az az adott légitársaság poggyász szállításra vonatkozó szabályzata. Mindenhol van lehetőség egy kézipoggyászt magunkkal vinni, az viszont teljesen eltérő, hogy ennek a mérete és a súlya mekkora lehet. Már a fapadosok között is jelentős különbségek vannak, a Wizzair például 42 x 32 x 25 cm-ben maximalizálja a díjmentesen felvihető poggyász méretét, még a Ryanair 10 kg-ig engedi az eggyel nagyobb 55 cm x 40 cm x 20 cm-es méretű bőrönd fedélzetre való felvitelét és egy, maximum 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis táska szállítását is. A kézipoggyász méretének és súlyának ellenőrzését meglehetősen szigorúan veszik, így a bőrönd vásárlás során, illetve indulás előtt mindenképpen tanácsos pontosan lemérni, amit magunkkal viszünk, mert néhány centi vagy kiló plusz miatt rendkívül bosszantó tud lenni, ha váratlanul ki kell fizetni az 50 Euro körüli pótdíjat. 

Ha csupán néhány napra mozdulunk ki, akkor a legjobb választás, ha csak kézipoggyászt viszünk magunkkal. Így időt is spórolunk és az értékeinket is végig szemmel tarthatjuk. Ha hosszabb időre tervezzük a kiruccanást vagy elkerülhetetlen, hogy sok ruhát vigyünk magunkkal akkor egyértelmű, hogy egy pici bőröndbe nem fog minden beleférni. 

A csomagfeladásnak sajnos több kockázata is van. A legbosszantóbb dolgok egyike, amikor megrongálódik az esetenként direkt az utazásra vásárolt vadiúj bőrönd vagy eltűnik belőle valami. Annak ellenére, hogy a reptereken a poggyász teljes útvonala, sőt egyes légitársaságoknál még a repülőgép csomagtere is kamerával ellenőrzött, mégis előfordul, hogy egy-egy csomag egyszerűen elkeveredik, vagy, hogy a rakodás során lenyúlják belőle az értékes holmikat. Szerencsére azért létezik néhány olyan praktika, melyekkel csökkenthetjük az ilyen jellegű káresemények bekövetkezését. Először is, a pénzt és a legfontosabb dolgokat vigyük fel magunkkal az utastérbe. Ha mégis kénytelenek vagyunk valami drágát és a tolvajok számára csábítót bennhagyni a feladott poggyászunkba, akkor tegyük azt a bőrönd mélyére és csomagoljuk be egy pulcsiba vagy egy papírba. A rendőrök szerint az elkövetők első sorban a könnyen hozzáférhető és gyorsan eltulajdonítható tárgyakra koncentrálnak. Az is segíthet, ha nem vásárolunk túl drága és szép bőröndöt, hanem a régit visszük magunkkal, ugyanis sokkal kevesebb a valószínűsége hogy egy kopott, használt kofferben kezdenek turkálni, mint például egy Roncatoban. 

Ha valamilyen különlegesen fontos dolgot akarunk magunkkal vinni, a legjobb megoldás, ha japán lakatot vagy bőrönd zárat tetetünk a poggyászunkra. Ha viszont egyszerűen csak a nyaraláshoz szükséges hétköznapi dolgokat visszük magunkkal, akkor már egy szimpla védőfóliázás is segíthet megóvni az értékeinket. Ráadásul a fóliázott csomagok után az esetleges problémák esetén jogosultak vagyunk kártérítés igénybevételére is (a szabályozás légitársaságonként eltérő). Mivel a poggyászfeladás alapvetően nem olcsó dolog, van, aki nem szívesen fizet még pluszban 2500 Ft-ot pusztán egy fóliáért. Feleennyiből is megúszhatjuk a védőcsomagolást, ha körültekintőek vagyunk. Ferihegytől 3 kilométerre, a Parkoló Plázában nem csak az autónkat tudhatjuk, teljes biztonságban, míg távol vagyunk, de kiegészítő szolgáltatásként megfizethető áron a bőröndünk védelméről is gondoskodhatunk egy fóliázással, és a súlyát is ellenőrizhetjük még egyszer indulás előtt.