2021.aug.11-től parkolási szolgáltatásunk szünetel!

Minden megkezdett nap díjköteles! Cégünk a 24.00 óra után haza érkező vendégeinek 03.00-ig, a parkolóba érkezőknek pedig 22.00-tól nem számítja az adott napot!  Kérjük, vegye figyelembe, bankkártyát nem áll módunkban elfogadni!

PARKOLÓ PLÁZA HÍREK


 

Parkolás a Liszt Ferenc repülőtéren

Parkolás a Liszt Ferenc repülőtéren

2017. Március 01.

Elkerülné az utazás előtti kényelmetlenségeket és kocsival menne Ferihegyig, de nem akar többet fizetni a parkolásért, mint amennyiért magát a repülőjegyet vette? Mutatjuk, hogyan kerülheti el a plusz költségeket és az itthon hagyott autójával kapcsolatos idegességeket.

A fapados légitársaságok között kialakult árversenynek köszönhetően szinte folyamatosan adott a lehetőség repülőjegyeket vásárolni kedvező áron, az útiköltség kalkulálásakor azonban a reptérig vezető útra is gondolni kell. A hajnalban vagy késő este induló/érkező járatokhoz még a budapestieknek is nagyon körülményes a tömegközlekedést igénybe venni, vidékiek esetében ez pedig szinte lehetetlen, arról nem is beszélve, hogy az éjszakai járatokra való várakozás akár órákkal is megnövelheti az utazás időtartamát. Meghökkentő tény, hogy a Budapest városhatárán elhelyezkedő kerületekből egy oda-vissza taxizás Ferihegyig többe kerül, mintha 2-3 hétig egy őrzött teremgarázsba hagyja a járgányát. Ha nem szeretnénk egy kisebb vagyont elkölteni taxizásra, akkor kézenfekvő lehetőség saját autóval nekivágni.

A reptéri parkoláskor alapvetően három dimenziót érdemes mérlegelni: az árat, a kényelmet és a biztonságot. Személyes értékrend kérdése hogy kinek melyik a legfontosabb, de a következő bekezdésekben leírtakat mindenképpen érdemes átgondolni mielőtt parkolóhelyet választunk.

Zéró költség, zéró biztonság és zéró kényelem

Választhatjuk a teljesen ingyenes megoldást és otthagyhatjuk az autónkat néhány kilométerre a reptértől. Ez a döntés több szempontból is kockázatos, hiszen teljesen bizonytalan hogy mennyi időt alatt találunk parkolóhelyet és néhány megállót ugyanúgy buszoznunk kell. Ennek a választásnak az egyetlen előnye az, hogy pillanatnyilag nem kell a pénztárcánkba nyúlnunk. A kocsi azonban végig ki van téve az időjárás viszontagságainak és ráadásul a lopás veszélye is fennáll. Nem elég, hogy a nyaralást végig idegeskedhetjük az autó biztonsága miatt, de sajnos, az is könnyen előfordulhat, hogy végül a többszörösét kell megfizetnünk annak az összegnek, amit meg akartunk spórolni a parkolási díjon.

Magas költség, magas fokú biztonság és kényelem

Közvetlenül a reptéren parkolni biztonságos és idő szempontjából is kényelmes, bár leginkább csak akkor, ha közvetlenül a terminál melletti parkolóban tudjuk elhelyezni az autót, ha messzebb parkolunk, akkor körülbelül bő tíz percet azért sétálni kell. Ez az alternatíva még mindig meglehetősen drága, így ha pénztárcakímélő megoldást keresünk, akkor nem feltétlenül bizonyul jó választásnak.

Megfizethető alternatíva magas fokú biztonsággal és kényelemmel

Ár-érték arányban egyértelműen a környékbeli fizetős szolgáltatások igénybevétele a legkedvezőbb.  A helyfoglalás egyszerűen és gyorsan megy, melyet akár online, akár telefonon is el lehet intézni. A Parkoló Plázában igényeinknek megfelelően választhatunk, hogy autónkat a teremgarázsban vagy a szabadtéri parkolóban kívánjuk hagyni.  A teljes biztonság mindkét esetben garantált, hiszen a kamerával megfigyelt, elkerített területet a nap 24 órájában járőrszolgálat védi. A komplexum nem csupán biztonságos parkolási lehetőséget kínál, hanem a parkolással kapcsolatos, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt. A megfizethető árak például már a reptéri transzfer költségeit is tartalmazzák, a parkolást követően ugyanis az ügyfeleket klimatizált transzferbusz szállítja el a kívánt terminálhoz, hazaérkezéskor pedig vissza az autójukhoz.